0495 632 033
Lettergrootte: A A A
Contact

Over ons

Gemeenschapshuis De Pinnenhof is al vanaf de oprichting een begrip in Nederweert. Het heeft als belangrijkste functie het samenbrengen van mensen in een gemoedelijke ambiance. Samen met de gemeente, lokale verenigingen en inwoners draagt De Pinnenhof bij aan een optimale Nederweerter leefomgeving.

Geschiedenis van De Pinnenhof

‘De Pinnenhof’ ontleent zijn naam aan de turfwinning van weleer. Turfstekers trokken soms dagenlang naar verafgelegen turfgronden om daar met hard werken een schamele broodwinning te vinden. Om enigszins bij de tijd te blijven, werd een turf gebruikt waar een pin in geslagen werd voor elke dag die verstreken was.

De oorspronkelijke namen van de diverse zalen in De Pinnenhof vinden dan ook logischerwijs hun oorsprong in deze noeste arbeid. Zo stond de grote zaal bekend als de Pieëlzaal en werd het podium ook wel Heuvele genoemd. De grote en kleine kelder kregen respectievelijk de naam Slenk en Kwaagt. Het café was bekend onder de naam Törrefhook. Verder waren er nog zalen met de namen Schrank, Stiepel en Mösseblaak. Inmiddels worden deze namen veel minder gebruikt, maar in de volksmond hoort u ze wellicht nog wel nog vaker voorbij komen.

Tal van activiteiten en evenementen

In De Pinnenhof worden tal van activiteiten georganiseerd. Van kaartavonden en cursussen tot (bedrijfs)bijeenkomsten en hobbymarkten. Tevens zijn er diverse verenigingen die het gemeenschapshuis als hun thuisbasis zien. Bijvoorbeeld de toneelvereniging, EHBO vereniging, tafeltennisvereniging en carnavalsverenigingen.

Ook commerciëlere organisaties vinden een geschikte locatie in De Pinnenhof voor hun activiteiten, zoals vreemde talen, computerkunde, cursussen en belastingservice.

Wenst u zelf een activiteit of evenement te organiseren bij De Pinnenhof? Er zijn veel mogelijkheden. Maar één ding is zeker: Bij De Pinnenhof is de organisatie van uw activiteit in goede handen. Vul ons aanvraagformulier in of neem contact met ons op. Voor direct telefonisch contact met onze beheerder Will Donkers 06-11461042