0495 632 033
Lettergrootte: A A A
Contact

Hoewel de 56 jaar oude gevel van de Pinnenhof wellicht anders doet vermoeden, binnen in het gemeenschap bruist het wel degelijk van nieuwe energie. Op de eerste plaats veroorzaakt door verenigingen, die na twee coronajaren hun activiteiten weer hebben opgestart. Maar de nieuwe energie is ook zichtbaar aanwezig bij Pinnenhofgebruikers die achter de schermen samenwerken aan de plannen voor een vernieuwd gemeenschapshuis.

Het is maart 2021 wanneer de gemeente tijdelijk het stokje overneemt van het bestuur van de Pinnnenhof. Het gemeenschapshuis draait dan al enige tijd verlies en de samenwerking tussen verenigingen kan beter. In de maanden die volgen wordt een Pinnenhof-projectorganisatie gevormd. De aanwezige experts en talenten bij de verenigingen nemen plaats in de werkgroepen. Zij gaan aan de slag met het ontwikkelen van een toekomstbestendige Multifunctionele accommodatie (MFA).

Verenigingen aan de slag

Zo’n proces begint met het in kaart brengen van wat verenigingen maar ook maatschappelijke partners die in de Pinnenhof gehuisvest zijn of gaan worden, nodig hebben. Aan ruimte, aan voorzieningen, aan inrichting, enz. Het is een puzzel waar de werkgroep Gebouw zich over buigt. 
De werkgroep Sponsoring gaat aan de slag met de financiële kant van de Pinnenhof. Want om de verbouwing mogelijk te maken, maar ook om straks een financieel gezonde accommodatie te runnen zijn grote maar ook kleine donateurs nodig. 
En als eind 2023/begin 2024 de vernieuwde accommodatie gereed is, moet er een programma voor jong en oud staan. De werkgroep Programmering stelt een samenhangend aanbod van (culturele) activiteiten op. 
En tenslotte is het aan de werkgroep communicatie om alle Pinnenhofgebruikers, maar ook alle inwoners van onze gemeente te informeren over wat er speelt.

Grote verbouwing

U las het al, de vernieuwde Pinnenhof moet eind 2023/begin 2024 gereed zijn. Dat betekent dat de architect met input van de werkgroep Gebouw, meters maakt aan de tekentafel. Verschillende bouwscenario’s zijn interactief met verenigingen en maatschappelijke partners besproken en we werken toe naar een definitief ontwerp. 

Samenwerkingsvorm

Het vernieuwde gemeenschapshuis zal gerund worden door en voor verenigingen. Hoe ziet het nieuwe bestuur van de Pinnenhof eruit en welke vrijwilligersrollen vervullen de verenigingen in de nieuwe MFA zijn vragen waar de projectorganisatie zich momenteel buigt. 

Planning

Zowel het definitieve ontwerp als de samenwerkingsvorm krijgen dit jaar hun beslag zodat we volgend jaar kunnen starten met bouwen. Bouwen aan een nieuwe accommodatie en bouwen aan een gedragen samenwerking tussen verenigingen. Het steigerwerk staat al.

Op de hoogte blijven

Benieuwd naar alle ontwikkelingen rond de Pinnenhof? Abonneer u dan op de Pinnenhof-nieuwsbrief. U kunt zich aanmelden via de website van de Pinnenhof op www.depinnenhof.nl/actueel.

Projectorganisatie de Pinnenhof