0495 632 033
Lettergrootte: A A A
Contact

Eind januari tekende burgemeester Op de Laak de overeenkomst met het voornemen tot overname van gemeenschapshuis de Pinnenhof. Het college besloot op dinsdag 23 maart tot de definitieve overname na positieve reacties van de gemeenteraad. De overname is een tijdelijke interventie om de Pinnenhof straks weer gezond over te dragen aan een nieuw bestuur.

Zo’n 20 verenigingen en sociaal maatschappelijke partijen maken gebruik van het gemeenschapshuis in Nederweert. Wethouder Dieteren: “We dragen het verenigingsleven in Nederweert een warm hart toe. Met het positieve besluit van het college zijn de huidige gebruikers van gemeenschapshuis de Pinnenhof verzekerd van een locatie waar zij terecht kunnen voor hun activiteiten.”

Toekomstperspectief

“De tijdelijke overname hebben we gedaan in het belang van de verenigingen”, vervolgt wethouder Dieteren. “We gaan (ver)bouwen op de huidige locatie van de Pinnenhof. We hebben de ambitie om de functie van het gemeenschapshuis te verbreden. Niet alleen huidige en nieuwe verenigingen krijgen een plek, maar er is ook ruimte voor maatschappelijke en culturele functies. Zo groeien we door naar een multifunctionele accommodatie (MFA).”

Samen bouwen aan een thuis

We bouwen samen met verenigingen van de Pinnenhof aan een duurzaam thuis”, licht wethouder Dieteren toe. We beginnen niet opnieuw maar maken gebruik van het materiaal dat al beschikbaar is. Zaal Centraal, waarmee we vorig jaar het haalbaarheidsonderzoek uitvoerden, vervolgt zijn eigen weg. Met de huidige Pinnenhofgebruikers is gesproken over de vervolgaanpak. Verenigingen zijn uitgenodigd om mee te doen en hun expertise en talenten in te zetten in het proces. Dat kan zijn op het gebied van bijvoorbeeld cultuur, programmering, communicatie en sponsorbeleid. De bedoeling is dat op deze manier een MFA ontstaat van, voor en door gebruikers”, aldus de wethouder.