0495 632 033
Lettergrootte: A A A
Contact

Samen bouwen aan een thuis


Pin-update 6 - 2-2-2022

Beste Pinnenhof-betrokkene,

Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen rond gemeenschapshuis De Pinnenhof. Het Stichtingsbestuur en de denktank informeren u via deze update over de voortgang. Ondanks de lockdown hebben we stappen gezet en zijn vorige week de eerste schetsen van nieuwe MFA gepresenteerd.

Tweede opgave

We brachten, samen met jullie in kaart hoe de organisatie, om te komen tot een vernieuwde Pinnenhof, eruit ziet. We kwamen tot een organisatiemodel met, helemaal onderaan, de twee opgaven waar we samen voor aan de lat staan:

  1. Een nieuwe samenwerkingsvorm waarbij MFA de Pinnenhof wordt gerund door en voor verenigingen.
  2. Een Programma van Eisen waar de MFA bouwkundig gezien aan moet voldoen.

Hoe ver zijn we met deze twee opgaven? Je leest erover in deze nieuwsbrief.

Samenwerkingsvorm

De vernieuwde Pinnenhof zal gerund worden door en voor verenigingen en andere gebruikers. Draagvlak en eigenaarschap zijn bepalend voor een succesvolle samenwerkingsvorm in de toekomst. Communicatie draagt bij aan het creëren van draagvlak en eigenaarschap. Op 8 november spraken we met een afvaardiging van de verenigingen over deze thema's. De opbrengst delen we hier en we gaan op korte termijn aan de slag met het vervolg.

Creatieve denksessie

We willen iedereen in Nederweert betrekken bij de ontwikkelingen rond de Pinnenhof. Om ideeën op te halen over hoe we het beste kunnen communiceren, organiseert de werkgroep Communicatie & PR op ma. 21 maart van 19.00-22.00 uur een creatieve denksessie bij de Pinnenhof. Denk je: "Dit is iets voor mij" of ken jij iemand die aan de creatieve  denksessie zou willen deelnemen?
Mail dan uiterlijk 11 februari de contactgegevens (naam, telefoonnummer, adres) naar: y.verstappen@nederweert.nl.

Eerste schetsen

Op donderdag 20 januari bespraken we tijdens een openbare, digitale bijeenkomst de eerste schetsen van een nieuwe Pinnenhof. De vier schetsen gaan van kleine, gebouwelijke aanpassingen met een lage financiële last tot een grote verbouwing met een hoge financiële last.Tijdens deze avond zijn door de aanwezigen al de eerste opmerkingen geplaatst. We deden tevens een oproep om binnen de vereniging nog eens goed naar de tekeningen te kijken. De plus- en minpunten van de verschillende schetsen ontvangen we graag (via het bestuur van je vereniging) per mail op m.vandeursen@nederweert.nl.

Daarnaast organiseren we een inloopavond op 3 februari (zie hieronder) waar je kunt reageren op de eerste tekeningen. We willen graag voor 1 maart alle reacties verzamelen, zodat de architect een of meerdere voorkeursvarianten verder kan uitwerken. De nieuwe tekeningen leggen we in april aan jullie voor. Met het concreter worden van de bouwtekening, kunnen we ook aan de slag met het kostenplaatje; het berekenen van het investeringsbedrag en de exploitatielasten. Dit leggen we ter besluitvoriming voor aan de gemeenteraad. We koersen nog steeds op een MFA die in 2023 wordt opgeleverd.

Kom naar de inloopavond

Op donderdag 3 februari organiseren we voor alle Pinnenhofgebruikers een inloopavond van 18:30-20:30 uur in de Pinnenhof waar de eerste schetsen van de vernieuwde Pinnenhof getoond worden. Het is een avond zonder verder programma, maar enkel bedoeld om onder het genot van een kop koffie te reageren op deze schetsen.

Verhalen bundelen

In de Pinnenhofverhalen staat deze maand Leny Wijnhoven (72) in the spotlight. De Nederweertse ging midden jaren tachtig als poetsvrouw aan de slag bij het gemeenschapshuis. Haar mooie herinneringen aan 30 jaar Pinnenhof deelt ze in haar verhaal.

 

Tot zover deze update.

In opdracht van het stichtingsbestuur en de denktank,
De werkgroep Communicatie & PR